T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
BURSA / OSMANGAZİ - Osmangazi Gazi Anadolu Lisesi

WHAT IS ETWINNING

17-12-2020

 

ETWINNING NEDİR ?

etwinning, Avrupadaki okullar için oluşturulmuş bir topluluktur. eTwinning, iletişim kurmak, işbirliği yapama, projeler geliştirmek, paylaşmak; kısacası Avrupa'daki en heyecan verici öğrenme topluluğunu hissetmek ve bu topluluğun bir parçası olmak için, Avrupa ülkelerindeki katılımcı okullardan birinde çalışan personele ( öğretmenler, idareciler, kütüphaneciler v.b.) yönelik bir platform sunmaktadır.

eTwinning, Bilgi ve İletişim Teknolojileri kullanımıyla okullar için destek, araç ve hizmetler sağlayarak Avrupa'daki okullar arası işbirliğini teşvik eder. Ayrıca; eTwinning, eğitimciler için sürekli çevrimiçi Mesleki Gelişim için ücretsiz fırsatlar sunmaktadır.  2005 yılında Avrupa Komisyonunun eöğrenme Programının ana hareketi olarak başlatılan eTwinning , 2014 yılından bu yana AB Eğitim, Öğretim, Gençlik ve Spor programı olan Erusmus+ 'a , sıkı bir şekilde entegre edilmiştir.

Merkezi Destek Servisi, Avrupa'daki okullar, öğretmenler ve öğrenciler için eğitimi geliştiren 34 Avrupa Eğitim Bakanlığının uluslararası işbirliğinden oluşan European Schoolnet tarafından yönetilmektedir. Ayrıca eTwinning ulusal düzeyde 38 Ulusal Destek Servisi tarafından desteklenmektedir.

etwinning Portalı

eTwinning portalı, eTwinning dünyasına giriş noktasıdır. 28 dilde kullanıma sunulmuş olan eTwinning.net'de; eTwinning ülkelerinden haberler, mesleki gelişim fırsatları, tanımayla ilgili bilgiler ve ayrıca başarılı projelerden örnekler sunulmaktadır.


 Daha fazla bilgi için lütfen aşağıdaki linke tıklayın

https://school-education.ec.europa.eu/tr

WHAT IS ETWINNING ?

eTwinning is the community for schools in Europe.eTwinning offers a platform for staff (teachers, head teachers, librarians, etc.), working in a school in one of the European countries involved, to communicate, collaborate, develop projects, share and to be part of the most exciting learning community in Europe.

 eTwinning promotes school collaboration in Europe through the use of Information and Communication Technologies (ICT) by providing support, tools and services for schools. eTwinning also offers opportunities for free and continuing online Professional Development for educators.

Launched in 2005 as the main action of the European Commission's eLearning Programme, eTwinning is co-funded by the Erasmus+, the European programme for Education, Training, Youth and Sport, since 2014.

Its Central Support Service is operated by European Schoolnet,an international partnership of 34 European Ministries of Education developing learning for schools, teachers and pupils across Europe. eTwinning is further supported at national level by 38 National Support Services.

 

eTwinning Portal

 

The eTwinning portal is the entry point to the eTwinning world. Available in 28 languages, eTwinning.net offers news from the eTwinning countries, professional development opportunities, information about recognition as well as examples of successful projects.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 17.12.2020 - Güncelleme: 19.01.2023 09:52 - Görüntülenme: 663
  Beğen | 9  kişi beğendi