WHAT IF IDIOMS COME TRUE?

As a cultural heritage that we have inherited centuries ago idioms have a crucial role in everyday conversations to express a situation in a more elegantly and smartly way. They make the way of speaking richer and nicer.
What makes our project special?
Besides all the goals mentioned above, we are yearning for working with foreign partners from East to West and North to South so as to:
• study English idioms (common language),
• learn about different idioms in different cultures,
• make it possible for each participant to introduce his/her own culture by using idioms,
• try to find similar idioms which express the same situation.
Students will be asked to explain an idiom by depicting, caricaturing or using drama technique. At the and of the project these works (pictures and caricatures) will be exhibited at schools.

Yüzyıllar önce miras aldığımız bir kültürel miras olarak deyimler, bir durumu daha zarif ve akıllıca ifade etmek için günlük konuşmalarda çok önemli bir role sahiptir. Daha zengin ve güzel konuşma yolunu yaparlar.

Projemizi özel yapan nedir?

Yukarıda belirtilen tüm hedeflerin yanı sıra, Doğudan Batıya ve Kuzeyden Güneye yabancı ortaklarla şu amaçlarla çalışmayı arzuluyoruz:

• İngilizce deyimleri çalışmak (ortak dil),

• farklı kültürlerdeki farklı deyimler hakkında bilgi edinin,

• Her katılımcının deyimler kullanarak kendi kültürünü tanıtmasını mümkün kılmak,

• Aynı durumu ifade eden benzer deyimler bulmaya çalışın.

Öğrencilerden bir deyimi tasvir ederek, karikatürleştirerek veya drama tekniğini kullanarak açıklamaları istenecektir. Projenin sonunda bu eserler (resimler ve karikatürler) okullarda sergilenecek.

Yayın: 06.02.2021 - Güncelleme: 23.12.2022 13:41 - Görüntülenme: 297