BURSA / OSMANGAZİ - Osmangazi Gazi Anadolu Lisesi

OUR JOURNEY TO OUR COUNTRY

07-03-2023

Dijital kaynaklar web 2.0 araçlarıyla kültürler arası paylaşımı zaman ve mekan gözetmeksizin gerçekleştirmek amacıyla başlattığımız projemizde öğrencilerimizin kendi kültürünü ve başka kültürleri tanımasına imkan sağlamayı hedeflemekteyiz. Yaklaşık 6 ay sürecek olan projemizde her ay belli bir amaç ve yönergesi olan etkinlikler yapılacak, katılan her ortak kendi yaşadığı şehri dijital web 2.0 araçlarıyla hazırlayıp e-twinning platformunda paylaşacaktır. Kasım ayının sonunda başlamasını planladığımız projemizde öğrencilerimizin okullarını ve kendilerini tanıttıkları videolar hazırlamalarını, çevrelerindeki tarihi yerleri, müzeleri gezip bu yerleri anlatan videolar çekmelerini ve bu videoları daha sonra karekod sistemiyle dijitalleştirmelerini hedeflemekteyiz. Her şehrin kendine ait örf adet ve folklor kültürü vardır ve hedefimiz bunu en iyi şekilde aktarabilmektir. Şehirlerin düğün, cenaze törenleri, gastronomisi, tarihi ve kültürel mekanları projemizde bol bol yer alacaktır.

07-03-2023

Bu projede;

 kültürel mirası genç öğrencilere ve daha fazlasına yaymak

 dijital araçları öğrenmeye entegre etmek

 öğrencilerin web 2.0 araçlarını kullanmalarını sağlamak

 ikinci dil ile iletişim

 Kültürel mirası öğrenmek için QR kodu tasarlamak

 Disiplinler arası işbirliği yapmak; tarih, coğrafya, Bilgisayar ve Teknoloji Tasarımı, müzik ve daha fazlası

 Projemizi gören herkeste farkındalık yaratmak

 Her bölgenin kültürlerini ve yaşam tarzını yaymak

 Ortak önemli günleri kendi kültürüne göre kutlamak

 Ortak noktaları keşfetmek ve ortak işler, ürünler yaratmak amaçlanmaktadır.

Yayın: 09.01.2023 - Güncelleme: 07.03.2023 08:48 - Görüntülenme: 145