T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
BURSA / OSMANGAZİ - Osmangazi Gazi Anadolu Lisesi

Tarihce

OKULUMUZUN TARİHÇESİ  

        Okulumuz, 05.10.1994 tarihinde velilerin teşebbüsü ile Nilüfer 5. Anadolu Lisesi olarak açılmış ve aynı yıl eğitim öğretime başlamıştır. Okulumuz öğrencileri 1998 yılında okul binası inşaatı tamamlandığından mevcut binasına taşınarak burada eğitim öğretime devam etmiştir.

       Okulumuz kadrosu 1 müdür, 2 müdür yardımcısı, 2 rehber öğretmen, 55 öğretmen, 1 memur ve 3 tanesi kadrolu olmak üzere toplam 5 adet hizmetli ve 1 güvenlik görevlisinden oluşmaktadır. Okulumuz yaklaşık 17,600 m2 lik arsası ile Bursa'da en geniş alana sahip okullardan biridir. Okulumuza erişim Korupark Metro İstasyonundan yaklaşık 5 dk yürüme mesafesindedir.

       Etkileşimli tahtalar ile donatılmış, A tipi özelliklere sahip 25 derslikli okulumuzda; 9. Sınıflarda 7, 10. Sınıflarda 6, 11. Sınıflarda 7 ve 12. Sınıflarda 8 şube olmak üzere 28 şube bulunmaktadır. Fizik, Kimya, Biyoloji Laboratuvarları, veli görüşme odası, okul aile birliği odası, zümre toplantı odası, test fotokopi odası, müzik odası, konferans salonu, bilgisayar destekli kütüphanemiz ve spor salonumuzdan en üst düzeyde faydalanılmaktadır. Ayrıca öğrencilerimize kantin, yemekhane ve servis hizmeti verilmektedir.

       2018-2019 eğitim öğretim yılında 19. Dönem mezunlarını uğurlayan Gazi Anadolu Lisesi her yıl olduğu gibi bu yılda Türkiye ortalamanın üstünde bir yerleştirme oranı ile mezunlarını ülkemizin en güzel üniversitelerine uğurlamıştır.

       Mezunlarımız arasında ulusal ve uluslararası başarılara sahip akademisyenler, sanatçılar, iş adamları, üst düzey yöneticiler, avukat, doktor, mimar, bürokratlar gibi pek çok meslek sahibi vardır.

       2012 yılında kurulan Gazi Mezunlar Derneği çalışmaları ile mezunlarımızın bir çatı altında toplanmasını hedeflemiştir.

       Kurulduğu günden beri akademik başarılarının yanı sıra sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerle de Gazi Anadolu Lisesi Bursa'nın en seçkin okullarından olmuştur. Okulumuzun yüzmede dünya ve Türkiye şampiyonluğu, masa tenisinde Türkiye ikinciliği, voleybol ve basketbol alanılarında ise Bursa birinciliği bulunmaktadır. Ayrıca öğrencilerimiz basketbol, futbol, hentbol, oryantring, kayak gibi dallarda Bursa ve Ulusal çapta önemli başarılara imza atmışlardır.

       Okulumuzun vizyonu, misyonu ve temel değerleri ile kurum kültürünü oluşturarak toplam kalite yolunda yürümeye devam ederken, fiziki yapı ve eğitim-öğretim kalitesi birleşerek Bursa'nın öncelikli tercih edilen ve Türkiye'nin önde gelen Anadolu Liselerinden biri olma yolunda öğrencilerini yetiştirmede "Eğitimde bir inci, öğretimde birinci" anlayışı içinde ve kararlılıkla yol almaktadır.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 09.10.2019 - Güncelleme: 01.03.2024 11:08 - Görüntülenme: 3006
  Beğen | 7  kişi beğendi