T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
BURSA / OSMANGAZİ - Osmangazi Gazi Anadolu Lisesi

I WILL SURVIVE !

11-03-2024

PROJENİN TANIMI

Öğrencilerimizin kendine yetebilin bireyler olabilmeleri için bazı yaşam becerilerini kazanmaları gerektiğine inanıyoruz. Bir gün kendi başlarına olacaklarını ve günlük işleri kendi kendilerine yapmak zorunda kalacaklarını varsayarsak, yemek pişirmek, çamaşır yıkamak, bütçelerini yönetmek ve hatta kopmuş bir düğmeyi dikmek gibi bazı yaşam becerilerine sahip olmaları gerekmektedir.

Kendi kendine yetebilen bireyler olmaya çalışırken, gezegenimize ve onun sürdürülebilirliğine de dikkat etmemiz gerektiğini savunmaktayız. Bu yüzden yaşam becerilerini kazanırken geri dönüşüm ve ileri dönüşüm konularını da önem vermekteyiz.

Proje faaliyetlerimizin aracılığıyla öğrencilerimizin 21. Yüzyıl Becerilerini ve Temel Yeterliliklerini geliştirmelerini beklemekteyiz. Ayrıca proje faaliyetlerinde farklı ülke ve kültürlerden akranlarının yardımıyla, akran öğrenmeyi deneyimleme şansı bulacaklarına ve ufuklarını genişleteceklerine inanmaktayız.

PROJENİN AMACI

Öğrencilerimizin kendi kendine yetebilen bir birey olabilmeleri için yemek pişirme ve çamaşır yıkamak gibi bazı yaşam becerilerini kazanmalarını beklerken, dünyamızın sürdürülebilirliğini destekleyen; geri dönüşüm ve ileri dönüşüm faaliyetlerinde bulunmalarını amaçlıyoruz.

Proje faaliyetlerimiz ile problem çözme, eleştirel düşünme, yaratıcılık ve hayal gücünü kullanma, işbirliği, liderlik, etkili bir ekip üyesi olma, inisiyatif alma, okuryazarlık-bilgi, medya ve teknoloji, sosyal beceriler gibi 21. yüzyıl becerilerinin ve temel yeterliliklerinin geliştirilmesi amaçlanmaktadır.

Öğrencilerimizin proje faaliyetlerini yürütürken, akranlarıyla tanışıp etkileşime geçmeleri ile iletişim ve işbirliği becerileri kazanmaları amaçlanmaktadır.

Öğrencilerimizin proje etkinliklerini, hayal güçleriyle ve web araçlarıyla gerçekleştirirken yaratıcılıklarını geliştirmeleri amaçlanmıştır.

Öğrencilerimizin, yabancı arkadaşlarıyla birlikte, karışık ülke takımlarında yer alarak küresel farkındalık ve çok kültürlü okuryazarlık kazanmalarını hedefliyoruz. Ayrıca projenin dili İngilizce olduğu için dil becerilerinde iletişimlerini geliştirmeleri de amaçlarımız arasındadır.

PROJENİN HEDEFLERİ

Öğrencilerimizin, hayatta kalabilmek için kendi kendine yetebilen insanlar olmalarını bekliyoruz. Aynı zamanda, hayatta kalabilmeleri için gezegenimizin sürdürülebilirliğine de önem vermeleri beklenmektedir.

Öğrencilerimiz, problem çözme, eleştirel düşünme, yaratıcılık ve hayal gücünü kullanma, işbirliği, liderlik, etkili bir ekip üyesi olma, inisiyatif, okuryazarlık-bilgi, medya ve teknoloji, sosyal beceriler gibi 21. yüzyıl becerileri ve temel yeterliliklerinin geliştirilmesi hedeflenmektedir.

PARTNER ÜLKELERİMİZ, OKULLARIMIZ VE MENTÖR ÖĞRETMENLERİMİZ

1.İTALYA - ICS ''Via A.Botto'' di Vigevano - Vigevano / ITALY - LAURA V.

2.İTALYA -  IIS ''L. Castiglioni'' - Limbiate (Mb) / ITALY - MARTINA F.

3.BELÇİKA - Sint - Norbertusinstituut Duffel - Duffel / BELGIUM - VICKY S.

4.POLONYA - CV LO im. Zbigniewa Herberta - Warsaw / POLAND - ELZBIETA C.K.

5.ROMANYA - Colegiul National Mihai Eminescu Petrosani - Petroşani / ROMANIA - STEFANIA M.

6.ROMANYA - Colegiul National Mihai Eminescu Petrosani - Petroşani / ROMANIA - Alina E. D.

7.TÜRKİYE - Osmangazi Gazi Anatolian High School - Bursa / TÜRKİYE - AYNUR ÖZKILIÇ

8.TÜRKİYE - Bursa Boys' High School - Bursa / TÜRKİYE - SEDA D.

9.TÜRKİYE - Şükrü Şankaya Anatolian High School - Bursa / TÜRKİYE - BARIŞ M.

 

11-03-2024

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 11.03.2024 - Güncelleme: 11.03.2024 12:19 - Görüntülenme: 16
  Beğen | 1  kişi beğendi