BURSA / OSMANGAZİ - Osmangazi Gazi Anadolu Lisesi

CREATIVE READING - FRANKENSTEIN

We launched the project named CREATIVE READING - FRAKENSTEIN in September, 2020 with 163 students and eight partner schools-Osmangazi Gazi Anadolu Lisesi, Osmangazi, Turkey, Körfez Atatürk Anatolian High School Körfez, Turkey, Nazilli Fen Lisesi, Nazilli, Turkey, Lycée Camille Sée, Colmar, France, Ünye Fen Lisesi, Ünye, Turkey, Istituto "A. M. Gianelli" di Chiavari - Scuola paritaria, Chiavari (Ge), Italy, IES PADRE ISLA, León, Spain, Barr Beacon School, Walsall, United Kingdom.

About the project

We cannot deny the change that reading creates in human mind and psychology for sure. Creative reading provides easier perception of today's world for teenagers.Being able to read not only what is written but also what is not written and having foresight will broaden the horizons of teenagers. So , let's read the suggested book- Frankenstein together. It offers students to read and write creatively, improve foreign language skills, and make profit from technology and integrate it into the curriculum.

Creative Reading-Frankestein projemizde görevli olan öğrencilerimiz kendilerini ve okulumuz ile birlikte Bursamızı web2.0 araçları kullanarak padlet sanal pano ile tanıttılar.

Romantik akımın Edebiyata yansıyan etkilerini, yaratıcılığımızı teknoloji ile birleştirerek inceledik.

Gothic romanların öncüsü kabul edilen Mary Shelley'nin Frankenstein isimli romanının temalarını yorumladık.

Frankestein romanının temalarını çevrimiçi araçlardan Answergarden ve Khoot ile çalıştık.

İtalyan ve İspanyol partner okullarımızla Mary Shelley'nin Frankentein romanını ve Romantik akımın Edebiyata olan etkisini çevrimiçi araçlar kullanarak değerlendirdik.

Projede görevli olan öğrencilerimizin kendi yazdıkları gotik korku hikayelerine QRCode ile ulaşabilirsiniz.

Yayın: 17.12.2020 - Güncelleme: 11.03.2024 12:32 - Görüntülenme: 618